Over mij

Met veel plezier en toewijding heb ik de afgelopen 30 jaar met jeugd en jongeren binnen de jeugdhulp gewerkt.

Kinderen ontwikkelen hun kwaliteiten met hulp van hun omgeving.
Dat is mijn drijfveer; om uit kinderen en hun omgeving het beste te halen, hen te inspireren, te verrijken en te versterken.

Naast het ondersteunen van jeugdigen en hun opvoeders train ik met veel plezier professionals, werkzaam binnen de jeugdhulp, gezondheidszorg en het onderwijs om hun vaardigheden en competenties te vergroten om niet over maar maar met het kind en ouders te praten. 
Tijdens het begeleiden van kinderen zag ik steeds vaker dat aanbod-gestuurde programma’s die veelal symptomen aanpakken, vaak niet het gewenste effect hebben op langere termijn. Oorzaak is dat de kern van het probleem niet altijd is aangepakt.
Daarnaast slaat het vaak niet aan omdat het kind de methode niet begrijpt, niet bij het kind past of niet toe kan passen in de praktijk.
Gevolg is dat kinderen lang met hun klachten blijven rondlopen wat het zelfvertrouwen en uiteindelijk de de ontwikkeling niet ten goede komt.
Dit heeft mij geïnspireerd om mij verder te ontwikkelen om doelbewust aan te sluiten bij de kracht en de klacht van het kind.
Om deze reden heb ik de vierjarige opleiding tot integratieve kindertherapeut gevolgd aan de academie voor psychotherapie in Amsterdam en heb deze met goed gevolgd afgerond.

Betekenis Tuathi
De betekenis van de praktijknaam Tuathi staat voor ‘eerste’ in de taal van het volk Maori afkomstig uit Nieuw-Zeeland.
De dappere Vaiana van Disney, ook afkomstig van de Maori’s, ontdekt wat haar krachten en mogelijkheden zijn. 
In mijn praktijk staat het kind centraal en op de eerste plaats en gaat hij of zij ook op zoek naar zijn of haar kwaliteiten en mogelijkheden.

Gelukkige kinderen in een gelukkige wereld!

Ik maak graag kennis met jou als ouder of verzorger en jouw zoon of dochter.

Thera Hoegen

Dit doe ik

Begeleiding kinderen

Samen met ouders

Training en advies professionals