Themabijeenkomsten voor ouders

Twijfel is het begin van wijsheid

Wanneer je als ouder dagelijks bezig bent met de opvoeding en ontwikkeling van je kind gaat dit vanzelf.
Soms is het wat minder vanzelfsprekend. Je loopt soms tegen bepaalde situaties aan waarbij je je afvraagt of het gedrag van je kind past bij zijn leeftijd en of dit ook bij andere kinderen voorkomt. Of je twijfelt aan je eigen rol en houding als ouder.
Wanneer je behoefte hebt aan meer informatie over een bepaald onderwerp is een themabijeenkomst een geschikte manier om hier meer over te weten te komen én om ervaringen uit te wisselen met andere ouders met kinderen in dezelfde leeftijd. Vaak is dat laatste erg waardevol, je komt in contact met andere ouders en leert op die manier van elkaar.

Thema’s waar een bijeenkomst over georganiseerd worden zijn:

  • Omgaan met boosheid.
  • Hoe vergroot je een gevoel van eigen verantwoordelijkheid
  • De angst bij mijn kind groeit…
  • Luisteren naar je kind

De themabijeenkomsten worden enkele keren per jaar georganiseerd. Bij voldoende deelname kan deze op aanvraag op locatie worden aangeboden.